Bloemkoolpizza
- 10 min
- 40 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 147 Kcal
- 7 g eiwit
- 10 g vet
- 7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 een hele bloemkool
- 3x ei
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels gepelde lijnzaadjes
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Breng in een pan het water aan de kook. Was de bloemkool, verdeel hem in roosjes, doe ze in de pan en kook ze op een matig vuur gaar (ca. 5‑10 minuten). Giet het water af, knijp de bloemkoolroosjes uit en pureer ze in de blender.
Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor het beslag toe en meng tot een egale massa. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het mengsel met een lepel op de bakplaat voor ongeveer 4 kleinere pizza's. Fruit de fijngesnipperde ui in een eetlepel olijfolie gedurende 2‑3 minuten op een matig vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de blokjes tomaat toe en laat de saus 5 minuten op een matig vuur sudderen. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Verdeel de saus gelijkmatig over de pizza's en bak ze gedurende ongeveer 20 minuten.
Haal de pizza's uit de oven, beleg ze met de ingrediënten van je keuze en zet ze vervolgens nog gedurende 10 minuten in de oven. Snijd de gebakken pizza's in stukken en serveer ze.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
pizza smaakt goed. Het bakken duurde ongeveer een uur, maar het viel een beetje uit elkaar
Automatische vertaling
De pizza zelf smaakte niet slecht. Ik voegde er ham, maïs en geraspte mozzarella aan toe, en de portie bevatte nog steeds een acceptabel aantal calorieën. Het probleem is dat het extreem desintegreert. Volgens het recept heb ik geen bloem toegevoegd, en misschien had het iets kleiner gekund.
Automatische vertaling