Bolognesesaus met gehakt
- 19 min
- 59 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 532 Kcal
- 34 g eiwit
- 17 g vet
- 63 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g witte ui
- 200 g wortel
- 200 g bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g kalkoengehakt (max. 10% vet)
- 30 g tomatenpuree
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 300 ml kippenbouillon
- 400 g gesneden tomaten uit blik
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 l water
- 300 g volkoren spaghetti (in droge staat)
- 30 g geraspte Parmazaan
- 8 g verse basilicum (fijnhakken)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Pel de ui, maak wortels en bleekselderij schoon en snij vervolgens alle groentes fijn.
Neem een grotere kookpan, doe er olijfolie in en warm het op een matig vuur op. Wanneer de olijfolie verhit is, voeg er de fijngesneden ui toe en fruit op een matig vuur voor 4-5 minuten.
Voeg er daarna de rest van de gesneden groentes, kalkoengehakt, tomatenpuree en gedroogde oregano toe en bak voor 6-7 minuten op een matig vuur.
Schenk de kippenbouillon in de kookpan en voeg ook tomaten uit blik, wijnazijn, zout en peper toe. Roer het allemaal goed samen en kook onder het deksel voor 25-30 minuten op een matig vuur.
In een andere kookpan breng 2 l water aan de kook. Zodra het water begint te koken, voeg zout en spaghetti toe. Kook voor 15-17 minuten op een matig vuur en roer ze af en toe. Giet daarna de spaghetti af.
Verdeel de gekookte spaghetti in 4 borden en serveer ze met de saus, geraspte kaas en fijngehakte basilicum.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De smaak is goed, maar ik doe er veel minder water in en het lijkt nog steeds op soep. Als ik 2L water zou doen zoals beschreven in het recept, zou ik bouillon met gehakt hebben en geen Bolognesesaus.
Automatische vertaling
Uitstekend, thuis waren we het er unaniem over eens dat kalkoen beter was dan het varkensvlees dat we gewend waren
Automatische vertaling
suuuupi, absoluut opgewonden
Automatische vertaling German