Bonensalade
- 10 min
- 25 min
- Makkelijk
Vermijd je gerechten met peulvruchten omdat de bereiding en vertering veel tijd kost? Ben je bang dat ze niet lekker zullen zijn? Deze verfrissende salade van bonen, kikkererwten en rode linzen zal je kijk op peulvruchten veranderen. Het smaakt heerlijk, is licht verteerbaar, zit boordevol voedingsstoffen en is snel en gemakkelijk te bereiden.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 417 Kcal
- 24 g eiwit
- 18 g vet
- 33 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Kook de rode linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 10-15 minuten).
2
Kook de eieren tot halfzacht (ongeveer 6-7 minuten) of hard (9-10 minuten).
3
Rooster de cashewnoten droog in een koekenpan.
4
Meng de gekookte linzen, kikkererwten, bonen, citroensap en gehakte peterselie in een kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
5
Verdeel de salade in 2 porties en garneer met de veldsla, gehakte bosui en geroosterde cashewnoten.
6
Voeg tot slot het in plakjes gesneden ei toe aan elke portie en serveer.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De portie zag er op het eerste gezicht klein uit, maar ik was verrast hoe vullend hij was. Zeer goed en snel recept.
Automatische vertaling