Broccoli frikadellen
- 20 min
- 33 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 365 Kcal
- 23 g eiwit
- 14 g vet
- 35 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g broccoli (koken)
- 200 g rauwe aardappels kooktype B
- 50 g parmezaanse kaas
- 100 g eydam kaas (20% vet)
- 80 g volkoren speltmeel
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 1x ei maat M
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 g verse platte peterselieloof (fijnhakken)
- ½ theelepel gemalen noot muscaat
- ½ theelepel gemalen karwij
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste verwarm de oven voor op 180-185°C en in een bakplaat (30 cm x 40 cm) leg een vel bakpapier.
In de tussentijd rasp de gekookte broccoli grof in een grotere kom en aardappelen, Parmezaan en Edammer kaas fijn. Voeg er vervolgens speltbloem, aardappelzetmeel, eieren, 2 lepels olijfolie, fijngehakte platte peterselie lof, gemalen nootmuskaat, gemalen karwij, zout en peper toe en meng alles goed samen.
Maak van het beslag frikadellen ca 2 cm dik en met een doorsnee ongeveer 7 cm. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
Als u al het beslag verwerkt hebt, doe de bakplaat in de oven en bak de frikadellen voor 30-33 minuten op 180-185°C.
Verdeel de gebakken frikadellen in enkele porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het is heerlijk, het is lekker
Automatische vertaling
Ik heb gehaktballetjes gebakken in de heteluchtfriteuse en ze waren heerlijk. Ik werd geïnspireerd door de reacties en voegde een knoflookdip toe. Toprecept 🤩
Automatische vertaling
Goddelijk😍
Automatische vertaling Hungarian