Broodjes met vanillecrème
- 175 min
- 35 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 475 Kcal
- 18 g eiwit
- 14 g vet
- 65 g koolhydraten
Ingrediënten
- 350 g volkoren speltmeel (+ 20 g voor verdunning)
- 150 ml halfvolle melk
- 30 g rietsuikerkristal
- 40 g boter (in vloeibare staat)
- 1x ei maat M
- 5 g gedroogde gist (of 18 g verse)
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
Ten eerste meng alle ingrediënten voor het deeg in een grotere kom. Kneed tot alle ingrediënten verbinden en een zacht deeg maken. Bedek de kom daarna met een keukendoek en laat het deeg 2 uur in kamertemperatuur rijzen of tot het twee keer zo groot is.
Zet een bakvorm neer klaar (ø 20 cm) en leg er een vel bakpapier in. Bebloed het werkblad met 20 g bloem en leg er het deeg. Verdeel het deeg in 20 even grote stukken. Vorm deze ik balletjes en leg ze dan in de bakvorm.
Laat zo broodjes nog 30 minuten in de bakvorm rijzen. Ongeveer 10 minuten voordat de broodjes klaar met rijzen zijn, verwarm de oven op 180°C.
Doe de broodjes vervolgens in de oven en bak voor 30-35 minuten op 170-180°C tot ze goud zijn.
In de tussentijd maak de crème. Schenk 250 ml melk in een grotere pot, voeg er honing en vanille extract toe en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Schenk de andere 250 ml melk in een diepere kom, voeg er vanillepudding en 2 eigelen toe. Klop alles goed. Voeg de warme mixtuur aan de kom, roer goed en doe dan terug in de pot. Kook ca 1 minuut op een matig tot middelhoog vuur tot de pudding dik is.
Verdeel de broodjes in enkele borden en schenk over elke portie de crème heen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen