Burgers met quinoa en bonen
- 20 min
- 10 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 750 Kcal
- 47 g eiwit
- 16 g vet
- 105 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Kook quinoa in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Laat quinoa even afkoelen en voeg er daarna (afgegoten) bonen, havervlokken, fijngehakte spinazie en eieren toe.
Roer de mix goed, voeg kerriepoeder en tijm toe en zout en peper als gewenst.
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Maak 2 grotere koeken van het beslag.
Leg ze in de verhitte pan en bak ze voor tenminste 4 minuten van beide kanten. Snij de broodjes in twee, leg ze naast de burgers en laat ze even roosteren. Van beide kanten voor ca 1 minuut.
Smeer sojanaise op de geroosterde broodjes, leg er plakjes tomaten op en tenslotte ook de burgers.
Serveer alleen of met een groentesalade.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Goed
Automatische vertaling