Courgette frikadellen
- 15 min
- 40 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 357 Kcal
- 19 g eiwit
- 19 g vet
- 28 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste verwarm de oven voor op 185-190°C, zet een bakplaat (30 cm × 40 cm) neer klaar en leg er een vel bakpapier in.
Rasp gepelde aardappelen en courgette grof in een grotere kom. Doe er zout over de groente heen en pers vervolgens al het overbodige water uit de groente uit.
Doe de uitgeperste groente terug in de kom. Voeg er vervolgens de fijn geraspte Edammer kaas toe en verkruimel er ook de fetakaas bij de groente. Voeg nog de gedroogde tijm, 3 eieren, olijfolie, maïsmeel, zout en peper toe en meng alles goed samen.
Maak van het beslag frikadellen van ca 90 g en leg ze op de bakplaat. Als al het beslag op is, doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak op 185-190°C gedurende 35-40 minuten.
Verdeel de gebakken frikadellen in afzonderlijke porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
uiterlijk 1*, smaak -5 het heeft vrijwel geen smaak, niets dat ik nog een keer zou willen eten.
Automatische vertaling
wat is "rauwe gekookte aardappel"?
Automatische vertaling Hungarian