Courgette ovenschotel pudding
- 15 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 272 Kcal
- 17 g eiwit
- 13 g vet
- 20 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste verwarm de oven voor op 195-200°C en zet een vuurvaste schotel naar wens van minimaal 25 cm x 35 cm neer klaar.
Was de courgette, rasp het grof, doe zout overheen en doe het in een fijn zeef. Laat het water ca 10 minuten even afdruppelen. Pers af en toe de courgette met uw hand zodat het water sneller weg zal lopen.
In de tussentijd snij een volkoren baguette in kleine blokjes (ongeveer 1 cm x 1 cm) en doe ze in een grotere schaal. Voeg 3 eieren, melk, de geraspte courgette, bakpoeder, gemalen nootmuskaat, olijfolie, geraspte Emmentaler, zout en peper en roer alles goed samen.
Verplaats de mixtuur naar de bakvorm, pers het zachtjes even naar onder en doe het in de voorverwarmde oven. Bak op 195-200°C gedurende 40-45 minuten.
Als het gebakken is, verdeel het in porties in serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Geweldige lichte maaltijd! 👌🏼 In plaats van Emmentaler gebruikte ik 30% Edam en Cheddar in een verhouding van 1:1 en het was geweldig! Dat heb ik de vorige keer zeker niet gedaan.
Automatische vertaling
Het recept is in principe goed, maar niet geweldig. We waren het er alle drie over eens dat we de volgende keer een meer smaakvolle kaas zullen gebruiken.
Automatische vertaling