Courgettepannenkoeken met olijven
- 25 min
- 25 min
- Makkelijk
- 12 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 120 Kcal
- 5 g eiwit
- 6 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 170 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een velletje bakpapier op.
Was de courgette, rasp het fijn en bestrooi met een beetje zout. Laat het vervolgens even ‘zweten’ (het zal ongeveer 10 minuten duren).
Wring het overbodige water van de courgette uit en verplaats de geraspte courgette naar een kom.
Voeg de havervlokken, speltbloem, fijngesneden sjalot en olijven, eieren, olijfolie en gedroogde basilicum toe. Meng het allemaal goed samen.
Van het gemaakte beslag maak pannenkoeken van ongeveer ⌀ 8 cm en leg ze op de bakplaat.
Doe de bakplaat met de pannenkoeken in de voorverwarmde oven en bak voor 20-25 minuten op 170°C. Serveer de gebakken courgettepannenkoeken meteen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
uitstekend
Automatische vertaling