Dhal met tofoe
- 20 min
- 45 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 497 Kcal
- 22 g eiwit
- 26 g vet
- 39 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Was de gesplitste gele erwten en kook ze in gezouten kokend water gaar (30 minuten).
Hak de ui fijn en snij de bloemkool in blokjes.
Verwarm 1 lepel olijfolie in een pot en bak de ui gedurende ca 1 minuut.
Bestrooi met een lepel kerrie poeder, roer en bak gedurende 1-2 minuten.
Voeg er de gesneden bloemkool en tofoe toe en roerbak (2 minuten is voldoende).
Schenk er vervolgens kokosmelk in, zet een deksel op de pot en kook gedurende 5-10 minuten tot de bloemkool gaar is.
Haal de pot uit het fornuis en voeg er de gekookte erwten en gewassen spinazie toe.
Breng alles op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngesneden chili en koriander.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Er was geen bloemkool, ik gebruikte ook een halve zoete aardappel (in blokjes gesneden, apart gekookt in een pot, gekookt in een mengsel) en gebruikte de helft van de groentemix (maïs, erwten) uit blik. Gebruik couscous om sneller in te dikken. Ik at het met brood om de specerijen wat zachter te maken. Uitstekend recept 👌🏼
Automatische vertaling
Ik had geen bloemkool, maar ik voegde broccoli toe en het was geweldig
Automatische vertaling
Perfect
Automatische vertaling