Frikandellen
- 40 min
- 15 min
- Makkelijk
- 16 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 114 Kcal
- 7,2 g eiwit
- 7,1 g vet
- 5,3 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Pel de ui en snij deze vervolgens fijn.
Meng rund- en varkensgehakt in een kom samen en voeg daarna de andere ingrediënten toe – havervlokken, ei, ui, zout, peper en melk. Voordat u de frikandellen bakken gaat, laat het mengsel vervolgens nog even resten (ongeveer 15 minuten).
Maak kleine frikandellen van het vleesmengsel, ongeveer als uw handpalm. Ze zullen niet dikker dan 3 cm zijn zodat ook de binnenkant volledig gebakken is. We hebben van ons mengsel ca 16 stuks frikandellen gemaakt.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een diepere koekenpan. Zet de frikandellen in de verhitte koekenpan en bak 5-6 minuten van alle kanten op een matig vuur.
Neem één frikandel van de koekenpan uit en snij het open. Als het van binnen nog roos is zet het terug in de pan en bak nog een paar minuten totdat alle frikandellen volledig gebakken zijn.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Heerlijk, ik heb er gewoon extra knoflook en marjolein aan toegevoegd en in de oven gebakken 👍🏻
Automatische vertaling
Geweldig
Automatische vertaling