Gebakken bloemkool met tahini saus
- 15 min
- 35 min
- Makkelijk
Hebt u geen inspiratie voor de bereiding van bloemkool meer? Probeer dan ons recept voor bloemkool ovenschotel met tahini saus. Gebakken bloemkool smaakt anders dan gekookte en op een pan gebakken met tahini krijgt bloemkool weer iets ander draai. U zult zien dat ook met een gewone groente kunt u een uitstekend maaltijd maken dat een beetje exotisch getint is.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 354 Kcal
- 14 g eiwit
- 27 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een vel bakpapier op.
2
Snij de bloemkool in roosjes en maak ze schoon. Leg de roosjes op de bakplaat en doe er zout, peper en olijfolie overheen.
3
Doe de bakplaat in de oven en bak de bloemkool op 190°C voor 30-35 minuten.
4
Maak ondertussen de saus: Doe tahini ěin een kom en voeg gekneusde knoflook, limoensap en kwark toe. Voeg vervolgens zout en water naar smaak toe en meng goed door.
5
De gebakken bloemkool bestrooi met hazelnoten en serveer met tahini saus.
TIP
U kunt de bloemkool met verse gehakte peterselie garneren.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb extra gemalen koriander aan de saus toegevoegd.
Automatische vertaling