Gebakken broccoli
- 10 min
- 25 min
- Makkelijk
Zo’n groente als broccoli is moeilijk te evenaren. Gebakken in combinatie met zoete aardappelen maakt het iedereen tevreden. Het is geschikt voor alle gelegenheden, omdat deze combinatie nooit uit de mode raakt. En bovendien bevatten de ingrediënten een groot aantal stoffen die goed zijn voor onze gezondheid.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 355 Kcal
- 19 g eiwit
- 16 g vet
- 35 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Vul een grote kookpot ongeveer halfvol met water. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 0,5 cm breed, was de broccoli en verdeel in roosjes. Doe beide ingrediënten in kokend water en kook ze 2 minuten op matig vuur. Doe de gekookte broccoli en zoete aardappelen in een kleine ovenschaal.
3
Klop vervolgens de eieren met room en de geplette knoflook en giet het mengsel over de groenten in de ovenschaal (20 cm × 30 cm). Zout en peper alles, zet de schaal in de oven en bak voor ca. 15-20 minuten bij 170-180 °C.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Erg lekker en makkelijk te bereiden!
Automatische vertaling German
Helemaal luxe, aan het einde van het bakken heb ik er plakjes kaas op gelegd om te laten smelten, daarna heb ik het bord bedekt met groenten.... Ik bewaar het in mijn favoriete recepten, heel erg bedankt voor het geweldige recept 💖😋
Automatische vertaling
heerlijk als bijgerecht, ik heb nog iets langer gebakken
Automatische vertaling