Gebakken pasta met ricotta
- 15 min
- 50 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 574 Kcal
- 27,7 g eiwit
- 23,2 g vet
- 64,7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 300 g kikkererwten pasta naar keuze in droge staat (kan door tarwe volkoren vervangen worden)
- 250 g mozzarella
- 200 g ricotta
- 1 eetlepels olijfolie
- 400 g gesneden tomaten uit blik
- 1x middelgrote gele ui (fijn snijden)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes snijden)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- verse basilicum (voor serveren)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Vul een pan met water, breng het aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngesneden ui toe en bak ongeveer 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de gesneden teentjes knoflook toe aan de koekenpan en laat ze 2 minuten intrekken.
Giet de gesneden tomaten erbij, voeg de tijm en rozemarijn toe, zout en peper en laat het 10 minuten sudderen.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C, pak een ovenschaal met een diameter van 25 cm voor en snijd beide stukken mozzarella in grotere stukken.
Meng het tomatenmengsel met de gekookte pasta, ricotta en 1 gesneden mozzarella.
Zet het pastamengsel in een ovenschaal en leg de rest van mozzarella erop.
Zet de schaal in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten op 180°C. Garneer de gebakken pasta met verse basilicumblaadjes en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Vingers likken geweldig
Automatische vertaling
De hele familie vond het heerlijk, bedankt voor het recept
Automatische vertaling