Gehaktbrood met pompoen
- 10 min
- 70 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 393 Kcal
- 29 g eiwit
- 15 g vet
- 35 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de sjalotjes, wortels, prei en knofiook schoon, hak ze fijn met een mes of in een blender. Verhit in een koekenpan de olijfolie, voeg de gemengde groenten toe en bak ze 10 minuten op een matig vuur.
Meng in een grote kom de gerstvlokken met de pompoenpuree, de geroosterde groenten en het gehakt en voeg vervolgens eieren, tijm, pikante paprikapoeder, tamari, zout en peper toe. Kneed het mengsel tot een deeg. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het deeg in. Plaats in de oven en bak gedurende 50‑60 minuten.
Snij het gehaktbrood in plakken, verdeel ze over 6 borden en serveer.
*Voor de pompoenpuree: Schil 500 g pompoen en snijd hem in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pompoenblokjes erop en bak ze gedurende ca. 80 minuten in een voorverwarmde oven op 170‑180°C. Laat afkoelen en mix tot een gladde puree.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
uitstekend, bedankt voor de inspiratie, ik ga het zeker nog een keer doen.
Automatische vertaling
Geweldig recept :), ik kom er herhaaldelijk op terug.
Automatische vertaling