Gerookte tofuballetjes
- 25 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 333 Kcal
- 21 g eiwit
- 20 g vet
- 18,2 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Rasp de tofu en wortels fijn in een grotere kom.
Voeg de eieren, havermout, zout en peper toe en kneed alles tot een deeg. Als het mengsel niet kleverig genoeg is, voeg dan nog een ei toe.
Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten en vorm er dan ballen van met een diameter van ongeveer 4 cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes op een matig vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en laat het mengsel op een matig vuur ongeveer 5 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper en voeg chilipoeder toe. Garneer met prei en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb ze geprobeerd en ze zijn echt uitstekend, ze smaakten geweldig, zelfs tijdens een bezoek. Ik heb ze gewoon in de oven bereid in plaats van te frituren.
Automatische vertaling