Kikkererwtensaus met rijst
- 10 min
- 15 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 453 Kcal
- 12 g eiwit
- 17 g vet
- 56 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1x kleine gele ui
- 1x grote vlezige tomaat (ca 200 g)
- 120 g droge witte basmatirijst (ook basmati 'naturel' rijst (zgn.volkoren) kan gebruikt worden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 400 g voorgekookte kikkererwten
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen zoete paprika
- 100 ml sojaroom (of een andere plantaardige room - bv. rijst)
- zout
Tags
Bereidingswijze
Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (gewoonlijk ongeveer 15 minuten op laag vuurtje onder een deksel in 1,5-2 keer de hoeveelheid gezouten water). Als u natuurlijke basmatirijst gebruikt, moet u rekening houden met een langere kooktijd (ongeveer 25-35 minuten).
Voordat de rijst gekookt is, maak je de kikkererwtensaus. Verhit eerst 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan, voeg de gesnipperde ui toe en bak die op een zacht vuurtje in ongeveer 2 minuten goudbruin.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree, de voorgekookte kikkererwten en de gehakte tomaat toe en bak alles nog 5 minuten op een laag pitje.
Voeg tenslotte ½ theelepel cayennepeper en 1 theelepel gemalen paprikapoeder toe, meng alles goed door elkaar en giet de sojaroom over het mengsel. Dek vervolgens de pan af met een deksel en laat 5 minuten sudderen op een laag pitje.
Serveer de afgewerkte saus samen met gekookte rijst.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
.
Automatische vertaling
Een supersnelle en smakelijke maaltijd waar je verzadigd van raakt. Ik heb zeker niet voor de laatste keer gekookt!
Automatische vertaling