Winkelmandje is leeg
Kikkererwtfrikadellen met tonijn
- 10 min
- 20 min
- Makkelijk
- 8 stukken
We houden van eettradities veranderen en daarom hebben de gelieve frikadellen een nieuw en iets gezonder jasje gegeven. Deze frikadellen van kikkererwt en tonijn zal u te gek vinden. Ze zijn makkelijk om te bereiden en de gewone ingrediënten hebben we vervangen door ingrediënten die lager in calorieën zijn, bijvoorbeeld havervlokken in plaats van bloem. U zult zien hoe mooi ze de vorm houden. Laten we beginnen.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 176 Kcal
- 10,2 g eiwit
- 7,2 g vet
- 16,8 g koolhydraten
Ingrediënten
8 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de over voor op 180 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een velletje bakpapier op.
2
Mix de kikkererwt en verplaats het naar een kom.
3
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng ze allemaal goed samen.
4
Maak van het gemaakte beslag 8 platte stukken en leg ze vervolgens op een bakplaat. Bak voor 15-20 minuten op 170-180°C.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Na het lezen van de reviews van anderen heb ik 1/3 van de vlokken verwijderd. Uitstekend, stevig eten. 😋 Ik maakte een kwarkdip met knoflook en paprika.
Automatische vertaling
Ik heb het recept aangepast omdat ik vooraf de recensies had gelezen. Vanwege de drogere "conditie" heb ik minder vlokken gedaan, een theelepel mosterd, een kleine ui en een paar teentjes knoflook toegevoegd en ze smaken heerlijk. Dip en groenten, geweldig.
Automatische vertaling