Kip ‘Chinees’
- 10 min
- 14 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 389 Kcal
- 35 g eiwit
- 17 g vet
- 23 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 1x eieren klasse M
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 1 eetlepels currypoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g witte ui
- 200 g rode paprika
- 200 g gele paprika
- 1x chillipepers (kan door ½ theelepel chillipoeder vervangen worden)
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels sojasaus zonder toegevoegde zout
- 250 ml water
- 40 g ongezouten ongeroosterde noten
- 10 g verse koriander
- 1 eetlepels gepelde witte sesam (kan weggelaten worden)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Ten eerste zet een grotere kom neer klaar. Maak het kippenvlees schoon, was het en snij vervolgens in dunne reepjes en verplaats deze naar de kom. Voeg daarna ei, maïszetmeel, kerrie poeder, zout en peper aan het vlees en meng het allemaal goed samen met elkaar.
In een grotere pan verhit olijfolie op een hoog vuur. Als de olie verhit is, doe het vlees in de pan en bak op een hevig vuur voor 4-5 minuten. Roer het vlees af en toe goed door.
In de tussentijd snij de ui, gele en rode paprika in dunne reepjes. Snij de chilipeper fijn, koriander grof en leg deze even opzij.
Als het vlees gebakken is, voeg paprika en ui samen met tomatenpuree toe. Verlaag het vuur en bak op een matig vuur voor 2-3 minuten.
Daarna voeg de sojasaus, 250 ml water, pinda's, fijngesneden chili toe en laat het allemaal samen koken voor 5-6 minuten op een middelhoog vuur.
Als het gedaan is, zet het vuur uit en verdeel in porties en serveer. Tenslotte garneer elke portie met de grof gehakte koriander en sesamzaadjes.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het was erg lekker!
Automatische vertaling
Uitstekend. Ik heb geraspte gember met knoflook en suiker aan de sojabonen toegevoegd.
Automatische vertaling