Kip in honing-mosterdsaus met geroosterde sla
- 10 min
- 18 min
- Moeilijk
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 195 °C en bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.
Was, droog en reinig vervolgens de kipfilets en bestrooi ze met zout en peper. Verhit vervolgens 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, voeg de kipfilets toe en schroei ze op matig vuur 2-3 minuten aan elke kant dicht.
Breng het vlees vervolgens over op een beklede bakplaat en plaats het voor 16-18 minuten in de oven bij 190-195°C.
Terwijl het vlees bakt, bereid de saus, de dressing en de geroosterde salade. Begin met het bereiden van de saus: snijd de bresaola in dunne plakjes en smelt de boter in de pan waarin je het vlees hebt geroosterd op een matig vuur.
Voeg vervolgens de gehakte bresaola toe aan de pan en roosteer 2 minuten. Voeg vervolgens de Dijonmosterd, 100 ml water, 1 eetlepel wijnazijn, honing, zout en peper toe en kook het op een matig vuur voor 4-5 minuten. Zet dan het vuur uit en laat de saus met de bresaola in de pan.
Maak vervolgens de dressing: rasp de knoflook fijn en meng deze in een kom met de witte yoghurt, Parmezaanse kaas, 1 eetlepel wijnazijn en zout. Zet de dressing voorlopig in de koelkast.
Ongeveer 4 minuten voordat het vlees gaar is, rooster de Little Gem sla. Splits de afzonderlijke stukken sla in de lengte en verhit vervolgens een schone, grotere koekenpan op hoog vuur en schroei de gehalveerde stukken sla voor 30-40 seconden (altijd alleen op de gesneden kant) tot ze licht geblakerd zijn.
Doe de gekookte kipfilets over in de pan met de saus en bresaola en verwarm ze opnieuw als dat nodig is. Verdeel vervolgens de inhoud van de pan over 4 borden en voeg aan elke portie 1 stuk geroosterde sla toe. Bestrooi tot slot elke portie met radijsscheuten en serveer met gekoelde dressing en zuurdesembrood.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
absoluut uitstekend
Automatische vertaling
geweldig 😋
Automatische vertaling German
het vlees was perfect, we hadden de salade niet nodig gehad
Automatische vertaling German