Kipfilet in tomatensaus met mozzarella
- 25 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 468 Kcal
- 36 g eiwit
- 16 g vet
- 48 g koolhydraten
Ingrediënten
- 240 g volkoren pasta in droge staat (u kunt het door rijst vervangen)
- 400 g kipfilet
- 2 eetlepels verse bieslook (hakken)
- 150 g magere mozzarella
- 2 theelepels koolzaadolie
- 1x kleine witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 260 g gesneden tomaten (uit de blik)
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 100 ml water
Tags
Bereidingswijze
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zout en peper de kipfilet.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en schroei de kipfilet aan beide kanten dicht. De ene kant ongeveer 3 minuten en de andere 4 minuten.
Haal het vlees uit de pan en zet apart voor later. Laat de koekenpan op het fornuis staan en fruit de fijngesneden ui en knoflook in het overgebleven vet. Bak voor 2 minuten. Voeg tomatenpuree toe, roer door, voeg tomaten, basilicum en bieslook toe.
Kook op een matig vuur voor 5 minuten. Als de tomaten blijven plakken, giet er dan een beetje water over.
Doe nu de kipfilet terug in de koekenpan, giet een lepel van de tomatensaus uit de pan over elk stuk en bestrooi met geraspte of in plakjes gesneden mozzarella.
Dek de pan af met een deksel en verhit tot de mozzarella smelt. (5 minuten)
Verdeel het vlees en de saus over 4 borden en serveer met volkorenpasta of rijst.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Goed en snel. 👍👍👍
Automatische vertaling
Ik heb geen puree gemaakt, ik heb verse tomaten gebruikt, dus het is een beetje oranje en daardoor misschien een beetje waterig in de laatste stap - ik heb de pan niet gekanteld en het werkte lekker met kalkoen Ik ben het eens met de opmerking dat "er iets ontbreekt", misschien basilicum, meer knoflook...
Automatische vertaling
erg goed
Automatische vertaling