Kipgehaktballetjes in currysaus van kokosmelk
- 15 min
- 45 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 512 Kcal
- 36 g eiwit
- 29 g vet
- 25 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Meng in een kom de gemalen kipfilet, havervlokken, tijm, zout en peper. Vorm van het deeg kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe pan, voeg gesnipperde sjalotten toe en bak ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Haal de sjalotten dan uit de pan en zet ze even apart.
Giet de tweede eetlepel olijfolie in de pan, zet het vuur hoger op middelhoog, voeg de gehaktballetjes toe en braad ze 20-25 minuten. Draai de gehaktballetjes tijdens het braadproces met een roerlepel om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden.
Doe na de aangegeven tijd de gebakken sjalotten in de pan, giet de bouillon erbij en voeg de currykruiden ertoe. Dek de pan met een deksel af, draai het vuur laag en laat alles 10 minuten sudderen.
Voeg de kokosmelk toe, kook nog 2 minuten en zet dan opzij. Als u de saus te dik vindt, kunt u de gehaktballetjes eruit halen en voor het serveren kort blenden om de saus smeuïger te maken.
Breng de saus tenslotte op smaak met zout en peper.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De saus was erg lekker, de gehaktballetjes iets harder, de volgende keer zou ik er minder vlokken in doen. Ik maakte de balletjes in de heteluchtfriteuse en kookte ze tegen het einde in de saus.
Automatische vertaling
Mijn meest favoriete recept ooit, we eten gezond 😊 dus ik voeg maar ongeveer 1/3 van de bouillon toe en mijn zoon heeft onlangs een blikje maïs in de saus gegooid en daarmee is het nog lekkerder ❤️
Automatische vertaling