Kipnuggets
- 10 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 355 Kcal
- 29 g eiwit
- 10 g vet
- 33 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Maak ondertussen het kipfilet schoon en snijd het in stukjes.
Pak twee kommen. Meng de yoghurt met kurkuma en een beetje zout in een kom en verkruimel de cornflakes in de andere kom.
Doe de stukjes kipfilet in de kom met het yoghurtmengsel en roer het door om de stukjes gelijkmatig te bedekken.
Haal dan elk stuk door cornflakes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukjes kipfilet in cornflakes erop.
Bak in de voorverwarmde oven bij 180-190 °C voor ca. 20 minuten. Controleer voor het serveren of het vlees doorbakken is.
Verdeel de gebakken kipnuggets over 3 borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Sappig en beter dan gewone steaks
Automatische vertaling
Ik zou aanraden om de kip een paar uur van te voren in het yoghurtmengsel te marineren zodat de smaak van de kruiden beter tot zijn recht komt. En gebruik de goedkoopste cornflakes, ik gebruikte wat "betere" en de reepjes hadden zo'n zoete nasmaak, waarschijnlijk van de cornflakes
Automatische vertaling