Kipschnitzel met pindakaas en salade
- 20 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 490 Kcal
- 48 g eiwit
- 21 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2x kipfilet (ca 300 g)
- 40 g pindakaas
- 1 teentje knoflook (goed mengen)
- 1 theelepel gemalen karwij
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1x ei
- snufje zout
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de pindakaas, geplette knoflook, kruiden, het ei en zout in een kom.
Smeer beide kipfilets in met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak bij 180°C voor ca. 25-35 minuten.
Bereid de salade voordat de schnitzels worden gebakken. Snijd de rode biet in partjes, scheur de slabladeren in grotere stukken en verdeel beide over twee borden.
Maak de dressing door citroensap, geraspte citroenschil, honing en sojasaus door elkaar te roeren. Sprenkel de dressing gelijkmatig over de voorbereide bieten en salades.
Neem de schnitzels uit de oven, controleer of ze goed doorbakken zijn en verdeel ze over beide borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb dit recept een tweede kans gegeven omdat de eerste keer dat ik zelfgemaakte pindakaas gebruikte niet lukte. Vandaag, met de gekochte boter, was het echt nootachtig. Ik geef de voorkeur aan een niet-vleesdieet, maar ik waardeer dat het vlees sappig was met een smakelijke "korst". Waarschijnlijk kan worden gespecificeerd welke slablaadjes worden bedoeld (behalve ijsbergsla). Anders is de salade geweldig als bijgerecht.
Automatische vertaling