Linzen met kruiden
- 5 min
- 35 min
- Makkelijk
Probeer bijvoorbeeld ons recept voor linzen met kruiden en wortel. Het ruikt prachtig naar koriander, tijm, daslook en peterselie en is helemaal niet zuur zoals het misschien veel mensen kennen. Voeg daarbij nog een stukje volkorenbrood en een degelijk lunch is zo meteen klaar.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 526 Kcal
- 25 g eiwit
- 15 g vet
- 68 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g bruine linzen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2x sjalot (fijnhakken)
- 120 g wortel ()
- 2 teentjes knoflook (persen)
- 1 theelepel gemahlen koriander
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 eetlepels gedroogde daslook
- 1x bosui (fijn snijden)
- 1 handvol verse peterselieloof (fijnhakken)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
1
Kook de linzen in gezouten water voor ca 20 minuten.
2
Giet de linzen af en zet vervolgens even opzij.
3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden sjalotten samen met de gekneusde knoflook en kruiden.
4
Na een tijdje voeg de gepelde en in blokjes gesneden wortel toe en braad voor 10 minuten.
5
Ten slotte voeg de linzen en verse peterselie toe.
6
Breng op smaak met zout en peper en serveer liefst met een stuk volkorenbrood.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend linzenrecept, ik maak het regelmatig.
Automatische vertaling