Loempia’s met gerookte tofu en pindasaus
- 15 min
- 2 min
- Gemiddeld
- 8 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 153 Kcal
- 5 g eiwit
- 7 g vet
- 18 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Snijd de wortel en komkommer in reepjes. Snijd de tofu in gelijke blokjes.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tofu blokjes aan alle kanten goudbruin. Zet opzij.
Snijd de avocado in 8 reepjes en scheur de ijsbergslablaadjes in kleinere stukjes. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel af met koud water.
Leg altijd een vel rijstpapier op je bord. Besprenkel gelijkmatig met water en wacht tot het papier het water opneemt en zacht wordt.
Leg een paar blaadjes ijsbergsla in het midden van het papier, laat alle randen los, en stapel er wat noedels op. Voeg een achtste van een wortel, een komkommer, geroosterde tofu en een avocado reepje toe. Als u wilt, kunt u nog blaadjes van uw favoriete kruiden toevoegen.
Vouw de onderkant en de bovenkant van het papier over de vulling en rol de zijkanten op tot een strakke rol. Herhaal dit met de overgebleven stukken papier en vulling.
Maak de saus door honing, pindakaas, sojasaus en water door elkaar te blenden. Serveer de loempia’s gehalveerd met pindasaus om te dippen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend recept 🤤 Ik gebruikte surimisticks in plaats van tofu. Ik doopte de rijstpapiertjes altijd een paar seconden in een pan met water tot ze zacht werden. De saus is zoeter, maar ook heerlijk.
Automatische vertaling