Mac 'N' Cheese
- 15 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 406 Kcal
- 10 g eiwit
- 8 g vet
- 78 g koolhydraten
Ingrediënten
- 240 g rijstpasta coquilletes type in droge staat (*)
- 200 ml rijstroom
- 80 g cheddar (raspen)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Maak eerst de zoete aardappelpuree. Schil de zoete aardappelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes. Breng 1,5 liter water in een pan aan de kook, voeg de gesneden zoete aardappelen toe en kook ze ongeveer 15-20 minuten. Giet na deze tijd de zoete aardappelen af en mix ze tot een gladde massa. Van de bovenstaande hoeveelheid ingrediënten zult u ongeveer 600 g puree maken.
Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. De kooktijd voor rijstpasta varieert naargelang van het type en de grootte van de pasta, maar bedraagt meestal tussen 5 en 10 minuten.
Zet een pan klaar en doe de zoete aardappelpuree erin. Voeg de rijstroom toe, roer en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg dan de geraspte cheddar toe en roer tot de cheddar gesmolten is. Zet de pan opzij en breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer dan de gekookte pasta erdoor.
U kunt de Mac 'n' cheese onmiddellijk serveren of bereiden volgens het traditionele recept, waarbij de pasta en de saus in een ovenschaal worden overgebracht en voor 8-10 minuten bij 180 °C worden gebakken.
*Het originele Mac 'n' cheese recept gebruikt macaroni. Maar u kunt ook andere soorten pasta gebruiken, bijvoorbeeld rogge of volkoren pasta. Reken er maar op, dat de kooktijd vervolgens zal variëren.
Deel uw ervaringen en tips met anderen