ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 406 Kcal
  • 10 g eiwit
  • 8 g vet
  • 78 g koolhydraten

Hydratatie en verjonging bij elke slok van ons collageen

  • Tegen rimpels
  • Helpt cellulitis te bestrijden
  • Lekkere smaak, geen visaroma
Meer informatie

Ingrediënten

Effectieve en veilige aanvulling van 100% van de dagelijkse dosis magnesium

  • Ondersteuning voor regeneratie
  • Helpt tegen migraines
  • Meer dan 1.000 beoordelingen
Meer informatie

Tags

banner image

Bereidingswijze

1

Maak eerst de zoete aardappelpuree. Schil de zoete aardappelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes. Breng 1,5 liter water in een pan aan de kook, voeg de gesneden zoete aardappelen toe en kook ze ongeveer 15-20 minuten. Giet na deze tijd de zoete aardappelen af en mix ze tot een gladde massa. Van de bovenstaande hoeveelheid ingrediënten zult u ongeveer 600 g puree maken.

2

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af. De kooktijd voor rijstpasta varieert naargelang van het type en de grootte van de pasta, maar bedraagt meestal tussen 5 en 10 minuten.

3

Zet een pan klaar en doe de zoete aardappelpuree erin. Voeg de rijstroom toe, roer en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg dan de geraspte cheddar toe en roer tot de cheddar gesmolten is. Zet de pan opzij en breng de saus op smaak met zout en peper.

4

Roer dan de gekookte pasta erdoor.

5

U kunt de Mac 'n' cheese onmiddellijk serveren of bereiden volgens het traditionele recept, waarbij de pasta en de saus in een ovenschaal worden overgebracht en voor 8-10 minuten bij 180 °C worden gebakken.

6

*Het originele Mac 'n' cheese recept gebruikt macaroni. Maar u kunt ook andere soorten pasta gebruiken, bijvoorbeeld rogge of volkoren pasta. Reken er maar op, dat de kooktijd vervolgens zal variëren.

Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

tksvzfg5yxprivaterelayappleidcom
21. mei 2025

Ik heb geen foto omdat het zo snel op was dat ik geen tijd had om een foto te maken 😁 Ik heb het recept aangepast, ik heb er een grotere zoete aardappel in gedaan, een heel blokje cheddar, ongeveer 200 of 250 g, en ik heb de plantaardige room van Rama met 32% extract gebruikt omdat die voor mij heel goed is gebleken en veel romiger smaakt dan koemelk. In ieder geval, dat vind ik, en goedkoper dan rijst. Ik voegde peper, zout en het geheime ingrediënt, een kleine theelepel gemalen rode peper, toe aan de saus. Ik heb het voor de eerste keer gedaan en het was geweldig. Ik had ook gasten en zij gaven het een 10/10 😊

Automatische vertaling

kanakova
13. maart 2025

Uitstekend recept

Automatische vertaling

bdqk5hgxgtprivaterelayappleidcom
09. februari 2025

Zeer slecht, ik raad het helemaal niet aan, het smaakt niet naar Mac&cheese, het is erg zoet en slijmerig

Automatische vertaling

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij