Mengsel met zoete aardappelen
- 10 min
- 17 min
- Makkelijk
Recepten voor zoete aardappelen schieten als paddenstoelen uit de grond en wij willen niet achterblijven. Wij hebben een mengsel samengesteld dat je met plezier als lunch en avondmaal zal eten, omdat het je perfect en lang zal vullen, en bovendien met alle kleuren speelt. Wij raden aan er volkorenbrood bij te eten voor een meer vullend gevoel.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 452 Kcal
- 16 g eiwit
- 16,2 g vet
- 63,1 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Schil de zoete aardappelen, maak ze schoon en snijd ze in kleinere blokjes samen met de paprika en tomaat.
2
Pel de uien en snijd ze in partjes.
3
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zoete aardappelen op een matig vuur voor ongeveer 12 minuten.
4
Voeg de tomaat, ui en paprika toe en sauteer voor 3 minuten.
5
Voeg de reepjes gedroogde ham toe en bak nog 2 minuten.
6
Voeg de spinazie toe, zet het vuur uit en laat het net verwelken en opwarmen.
7
Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
De vegetarische en hamversies zijn ook erg lekker. Gegrilde kaas past er ook goed bij. Als ik de zoete aardappel in een aparte oven bak en daarna draai voor de ragout, wordt de textuur beter.
Automatische vertaling Hungarian
Ik heb een vegetarische versie gemaakt en die vond ik erg lekker
Automatische vertaling
Het is erg lekker geworden. Ik zal dit een andere keer doen.
Automatische vertaling Hungarian