Ragout met wortelgroente en wijnazijn
- 10 min
- 160 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 435 Kcal
- 29 g eiwit
- 22 g vet
- 30 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g witte ui (in blokjes snijden)
- 180 g wortel (schillen en in blokjes snijden)
- 100 g knolselder (schillen en in blokjes snijden)
- 150 g wortelpeterselie (schillen en in blokjes snijden)
- 500 g runder dikke lende (in blokjes snijden)
- 30 g tomatenpuree
- 1 eetlepels rietsuiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 750 ml runderbouillon
- 1 l water
- 2x een bosje vers rozmarijn (of 1 lepel gedroogd)
- 1 eetlepels verse tijm (fijnhakken)
- 2 stukken laurierblad
- 3 stukken korrels piment
- 200 g bruine champignons (in vieren snijden)
- 2 eetlepels verse platte peterselieloof (grof snijden)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Zet een grotere pan neer klaar, doe er olijfolie in en verhit deze op een middelhoog vuur.
Als de olie warm genoeg is, voeg er ui toe en bak steeds op een middelhoog vuur voor 5-7 minuten totdat de goudkleur krijgt.
Doe vervolgens wortel, knolselderij en peterselie in de pan en bak voor andere 8-10 minuten.
Daarna voeg het vlees, zout, peper, tomatenpuree, suiker en azijn toe en bak verder voor 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
Als de groente gebakken is, schenk bouillon en water in de pan, voeg kruiden en specerijen toe.
Zet de pan onder het deksel en kook op een matig vuur 1,5-2 uur totdat het vlees zacht is.
Als het vlees zacht is, haal het uit de basis voor saus en met hulp van een hand blender mix alles goed glad (tenminste 3-4 minuten).
Doe het vlees daarna weer terug in de saus, breng op smaak met zout en peper en voeg champignons toe. Zet het deksel weer op de pan en kook voor andere 10-12 minuten op een middelhoog vuur.
De gekookte saus bestrooi met grof gehakte platte peterselie lof en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
erg goed! Ik heb maar 500 ml water toegevoegd in plaats van 1 liter zoals mensen in de reviews schreven, maar ik had het iets meer kunnen verminderen, de saus was nog steeds erg waterig :) + Ik zou ook wat groenten ongemengd hebben gelaten. Maar erg goed van smaak :)
Automatische vertaling
Ik heb minder water toegevoegd en de saus niet gemengd, ik heb rijst als bijgerecht geserveerd en het was heerlijk.
Automatische vertaling
Jammie
Automatische vertaling