Rijstnoedels met kip
- 15 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 561 Kcal
- 26 g eiwit
- 10,3 g vet
- 88 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g platte rijstnoedels (in droge staat)
- 300 g kipfilet
- 50 ml glutenvrije sojasaus (gewone 12% kookroom kan gebruikt worden)
- ½ grote rode paprika
- 1x middelgrote wortel
- 100 g sperziebonen
- 1x verse chillipaprikas
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 handvol verse koriander (grof)
- 1 eetlepels gepelde witte sesam
Tags
Bereidingswijze
Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de helft van de sojasaus in een kom.
Snijd de paprika's, wortels en sperziebonen in reepjes, de chilipepers in rondjes.
Verhit de olie in een wok of koekenpan met dikke bodem. Bak eerst de kip goudbruin op een matig vuur, voeg dan de groenten toe en sauteer nog 5 minuten tot de groenten gaar zijn.
Roer de gekookte rijstnoedels door het mengsel, giet de rest van de sojasaus erbij en verwarm kort.
Bestrooi het mengsel ten slotte met gehakte koriander, sesamzaad en chilipeper.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Simpel, heel goed als basis voor een beetje creatief koken met wat er in huis is. Ik heb precies volgens recept gekookt, maar ik miste ontzettend veel smaken, er was voor mij niet veel interessants behalve de sojabonen - de volgende keer gebruik ik het zeker als basis, maar ik voeg prei, knoflook toe , gember, misschien wat Chinese kruiden en ik ga zeker nog meer chili fijnhakken en bestrooien met limoen 😋
Automatische vertaling
Heerlijk, ik ga het zeker vaker maken :)
Automatische vertaling
snel en uitstekend
Automatische vertaling