Rijstnoedels met tofu
- 10 min
- 6 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 357 Kcal
- 18 g eiwit
- 12 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g rijstnoedels (in droge staat)
- sap en schil van een citroen
- 1 eetlepels honing in vloeibare vorm
- 1 theelepel umeboshi azijn
- 1 eetlepels olijfolie
- 400 g gerookte tofu
- 2x wortel (ca 200 g)
- 50 g verse erwten (kan door bevroren erwten vervangen worden)
- 1 handvol verse koriander (grof)
- 1 theelepel chilli vlokken
- zout
Tags
Bereidingswijze
1
In een grotere pot breng water aan de kook. Als het water kookt, voeg er zout toe en doe de noedels in. Kook ongeveer 6 minuten op een matig vuur (volg de instructies op de verpakking).
2
Maak de dressing: In een kleinere kom mix citroensap, citroenschil, honing, umeboshi azijn, olijfolie en snufje zout samen.
3
Snij tofu in blokjes. Pel de wortel en rasp deze grof. Doe beide in de kom met de dressing en meng alles goed ook samen met de doperwten.
4
Bestrooi met koriander en chili en serveer met de rijstnoedels.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
.
Automatische vertaling