Rode linzenburger
- 10 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 515 Kcal
- 30 g eiwit
- 13 g vet
- 70 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de linzen onder koud water. Zet ze in een pot en voeg 600 ml water toe en kook 12-15 minuten gaar.
Giet de gekookte linzen af met een zeef en laat ze even afkoelen. Doe de afgekoelde linzen over in een kom en meng ze met de fijngehakte ui, de marjolein, het zout, de bloem, de vlokken en het ei.
U krijgt een compact deeg dat tot ballen gevormd moet kunnen worden. Als het nog te dun is, kunt u het deeg met bloem verdikken en als het te stijf is, kunt u een beetje melk of ei toevoegen om het te verdunnen.
Vorm van het deeg 10-12 ballen.
Pak een koekenpan en verhit daar 2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de balletjes eraan, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.
Haal de pan met de gebakken ballen van het fornuis en zet hem in de oven om de ballen verder te bakken. Slechts 10-11 minuten bij 180°C.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik heb veel zout en kruiden gedaan en het was erg lekker.😊
Automatische vertaling
Top en makkelijk voor mij🫶🏽
Automatische vertaling
het recept is geweldig, ik heb maar 1 ei toegevoegd en de linzen niet uitgelekt, en ik heb kruiden naar smaak toegevoegd
Automatische vertaling