Soba‑noedels met gehakt
- 5 min
- 37 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 670 Kcal
- 33 g eiwit
- 14 g vet
- 103 g koolhydraten
Ingrediënten
- 380 g soba noedels
- 2 eetlepels olijfolie
- 3x sjalot (fijn snijden)
- 3 teentjes knoflook (persen)
- 3x middelgrote wortel (in blokjes snijden)
- 1x middelgrote courgette (in blokjes snijden)
- 1x middelgrote aubergine (in blokjes snijden)
- 100 ml water
- 200 g kwaliteits rundergehakt
- 60 g tomatenpuree (zonder suiker)
- 400 g gesneden tomaten uit blik
- 200 g gesteriliseerde maïs
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Bereidingswijze
Kook de soba‑noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een diepere pan de olijfolie, voeg de fijngehakte sjalotten toe en fruit ze gedurende 5‑7 minuten op een matig vuur.
Voeg de geplette teentjes knofiook en de blokjes wortel, courgette en aubergine aan de sjalotjes toe. Rooster gedurende 10 minuten op een matig vuur, giet er 100 ml water op en breng aan de kook. Voeg het gehakt toe en bak nog eens 5 minuten.
Roer de tomatenpuree met de tomaten en de maïs erdoor, dek af met een deksel en laat nog 15 minuten koken. Voeg water toe als het mengsel te veel indroogt.
Kruid het mengsel met de basilicum en oregano en breng het op smaak met zout en peper. Roer ten slotte de gekookte noedels erdoor, verdeel het mengsel over 4 borden en serveer.
*Soba‑noedels zijn een traditioneel Japanse noedelsoort, gemaakt van boekweit‑ en tarwebloem.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Een gemiddeld recept, het zal niet aanstootgevend zijn, maar het zal ook niet helemaal bevallen
Automatische vertaling