Tofu frikadellen met rood rijst
- 20 min
- 75 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 518 Kcal
- 19 g eiwit
- 29 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de rijst met koud water en doe het vervolgens in een pan met schoon water. De verhouding water en rijst is 2:1. Voeg een druppel olie en een snufje zout. Kook onder het deksel op een matig vuur voor ongeveer 40-50 minuten.
In de tussentijd rasp tofu en wortel en meng deze samen met ei, zout en peper.
Van het beslag maak kleine frikadellen (ca 6 stuks) en paneer ze vervolgens in de sesamzaadjes.
Leg de frikadellen samen met schone en gehalveerde paprika's op een bakplaat ingelegd met bakpapier.
Bak voor ca 12 minuten.
Snij daarna de paprika’s in blokjes, meng samen met de gekookte rijst en serveer met de frikadellen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
👍
Automatische vertaling
tofu 1 gemarineerd, 1 klassiek - totaal 400 g 3 eieren en vanwege het wortelsap heb ik hl toegevoegd. meel. Ik voegde een beetje koriander toe - er ontstonden 12 middelgrote gehaktballetjes. Ik kookte jasmijnrijst met kruidnagel. Ik bakte sjalotjes in olijfolie. olie met een scheutje gedroogde knoflook. De gehaktballetjes zelf zijn nogal droog. Gelukkig hou ik van de overweldigde rijst om het goed te maken. Toch is een beetje saus niet uitgesloten (ik heb de gehaktballetjes een beetje in Honing & Mosterd gedoopt). Heel goed eten. 🤌🏼❤️
Automatische vertaling
Een beetje ongewone smaak, maar ze waren niet slecht, voor mij beter koud.
Automatische vertaling