Tomatenrijst met chili
- 5 min
- 30 min
- Makkelijk
Hebt u trek in iets pikants? Wed dan op onze pikante rijst met chili. Dankzij de tomaten is de rijst lekker vochtig en is perfect zowel als een bijgerecht of als een hoofdgerecht.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 228 Kcal
- 5,8 g eiwit
- 0,2 g vet
- 49 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Snij de tomaten in kleinere stukjes.
2
Spoel de rijst met water af en doe het in een kookpan. U kunt ook een rijskoker gebruiken in plaats van een kookpan.
3
Giet er 700 ml water in, voeg de gesneden tomaten toe en kook op een matig vuur voor ca 20-30 minuten totdat de rijst zacht is.
4
Doe zout en peper in de gekookte rijst en voeg gehakte lof peterselie en chili bij.
5
Serveer de rijst als een bijlage of als een hoofdgerecht.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Leuke bijgerecht optie
Automatische vertaling