Tonijnmuffins met basilicum
- 10 min
- 30 min
- Makkelijk
- 6 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 185 Kcal
- 14,6 g eiwit
- 6,5 g vet
- 16,3 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren op met de kwark, zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder in een kom.
Snijd de ui fijn, laat de tonijn uitlekken en voeg het samen met het speltmeel en de havermout toe aan de kom met overige ingrediënten.
Hak de basilicum grof en voeg toe aan het mengsel. Meng alles door elkaar.
Zet je muffinvormpjes of cupcakevormpjes klaar en vul ze tot aan de rand.
Plaats de muffins in de oven en bak ze 25-30 minuten bij 180 °C. Voordat u ze uit de oven haalt, test u ze met een satéprikker om er zeker van te zijn dat ze goed gaar zijn.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik maak ze regelmatig, ze zijn heerlijk als lunch en overdag koud als tussendoortje. Voor een ideale ervaring laat u de "kussens" van het huisje ongemengd liggen, zodat u de grotere stukken kaas kunt ruiken. In plaats van een handvol verse basilicum, voeg ik ongeveer een theelepel gedroogde basilicum toe.
Automatische vertaling
In plaats van kwark heb ik kwark gebruikt. Zelfs na het verwarmen heb ik niet veel smaak. Maar mijn zus en haar vrienden vonden ze leuk.
Automatische vertaling
Ons favoriete recept 😋
Automatische vertaling