Vegetarische burgers
- 20 min
- 47 min
- Gemiddeld
- 6 stukken
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 539 Kcal
- 19 g eiwit
- 19 g vet
- 68 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g rode linzen in droge staat
- 2x middelgrote wortel (2x 120g)
- 200 g voorgekookte rode bonen
- 1x sjalot (schillen)
- 2 teentjes knoflook (schillen)
- 1x kleiner ei
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel edelgist
- 6x volkoren broodje
- 6 eetlepels vegan tartarsaus (ca 90 g)
- ½x middelgrote rode ui (in plakjes snijden)
- 70 g verse sla bladeren
- 2x middelgrote tomaat (in plakjes snijden)
- 100 g komkommer (in plakjes snijden)
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
Doe de rode linzen in een pot, bedek met water, voeg zout toe en kook op matig vuur tot ze zacht zijn (5-7 minuten). Je krijgt een dikkere pap.
Haal de gekookte linzen van het vuur en laat ze afkoelen. Als de linzen gekookt zijn, zal het volume ongeveer verdubbeld zijn - doe 200 g in een kom.
Verwarm de oven voor op 190 °C, zet een bakplaat klaar en bekleed deze met bakpapier.
Schil de wortelen en rasp ze fijn. Meng de voorgekookte bonen, rode linzen, gepelde sjalot en gepelde teentjes knoflook door elkaar en doe dit in een kom.
Voeg de bereide wortelen, eieren, kerriepoeder, edelgistvlokken, zout en peper toe aan de kom en meng grondig.
Vorm het mengsel tot pasteitjes en leg ze op de voorbereide bakplaat. Plaats de bakplaat met de pasteitjes in de voorverwarmde oven en bak ze voor 40 minuten bij 190 °C.
Breek intussen de volkorenbroodjes doormidden en rooster ze droog in een koekenpan op een matig vuur.
Besmeer alle helften van de geroosterde broodjes met de vegan tartaarsaus. Beleg elke onderste helft met een rondje rode ui, een paar blaadjes sla, gebakken burger, een plakje tomaat en komkommer en dek af met de bovenste helft van het broodje.
Verdeel de klaargemaakte vegetarische burgers over 6 borden en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen