Volkoren gnocchi met paddenstoelen
- 40 min
- 40 min
- Gemiddeld
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 506 Kcal
- 21 g eiwit
- 12 g vet
- 71 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Doe paddenstoelen in een kom met water (gebruik zo weinig water mogelijk) en zet deze voor ten minste 30 minuten op zij.
Doe aardappelen met schil in een pot, voeg koud water toe en breng deze op hoog vuur aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur naar matig en kook de aardappelen gaar (ca 30 minuten).
In de tussentijd verhit koolzaadolie op een pan, giet de paddenstoelen af en bak deze (voor 10 minuten op matig tot middelgroot vuur). Haal de paddenstoelen vervolgens van het fornuis, voeg ricotta en tijm toe en zet opzij.
Giet de gekookte aardappelen af, pel ze en stamp vervolgens. Voeg er meel, zout en ei toe, meng alles goed met elkaar en maak er een deeg van.
Neem een deel van het deeg en rol dit stuk met uw handen uit in de vorm van een ‘slank’. Snij van dit stuk gnocchi af (ca 1 cm lang) en druk met een vork op de bovenkant. Ga op deze manier door ook met de rest van het deeg.
Kook de gnocchi in gezouten kokend water op een middelgroot vuur. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven (ca 4-5 minuten).
Mix de gekookte gnocchi met het ricotta beslag en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen