Volkoren spaghetti met pikante linzensaus
- 15 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 451 Kcal
- 20 g eiwit
- 7 g vet
- 77 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Kook de spaghetti in gezouten water volgens de verpakking. Voor volkoren pasta is het meestal ongeveer 10-12 minuten. Kook de linzen in gezouten water in 15-20 minuten gaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de gehakte sjalotten samen met de gesneden knoflook en chilipoeder. Voeg de puree toe, roer door en sauteer ongeveer 2 minuten, onder voortdurend roeren.
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de pan met de gesneden tomaten. Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat zachtjes koken.
Voeg de gedroogde basilicum en de in plakjes gesneden zwarte olijven toe, breng op smaak met zout en peper en roer door.
Bestrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Verrukkelijk.
Automatische vertaling Hungarian
Geweldig :) (alleen de volkoren spaghetti is niet veel voor mij, ik hou meer van klassiek)
Automatische vertaling
Uitstekend, ik heb een beetje kerrie en limoensap naar smaak toegevoegd. Maar ik maakte 2,5 keer zoveel pasta en het was precies goed.
Automatische vertaling