Wortelpannenkoekjes met basilicum
- 15 min
- 32 min
- Makkelijk
- 16 stukken
Ben je het beu om alleen maar courgettepannenkoekjes te maken, maar is je gezin dol op groentepannenkoekjes? Probeer dan ons recept voor lactosevrije wortelpannenkoekjes met basilicum en kerrie. Ze bevatten een minimum aan bloem en de belangrijkste ingrediënten zijn wortelen en gerookte tofu.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 71 Kcal
- 4 g eiwit
- 4 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
16 stukken
Tags
Bereidingswijze
1
Rasp de tofu samen met de geschilde wortelen grof en zet ze in een kom.
2
Voeg de eieren, het speltmeel, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel kerriepoeder, zout en peper toe aan de kom. Meng vervolgens alles tot een glad beslag.
3
Zet een grotere koekenpan klaar en verhit de olijfolie daarin. Neem een lepel of opscheplepel en vorm hiermee geleidelijk kleinere pannenkoekjes (in de pan passen er ongeveer 4 per keer) en bak ze op een matig vuur voor 2-4 minuten aan elke kant. Het beslag moet genoeg zijn voor ongeveer 16 pannenkoekjes.
4
Verdeel de pannenkoekjes over serveerborden en serveer.
TIP
Serveer de wortelpannenkoekjes met witte yoghurt en een salade naar keuze.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Heel goed 😍
Automatische vertaling
De pasteitjes smaken luxe! Ik heb gewoon 20 g minder bloem toegevoegd en ze zijn geweldig geworden, ik heb 14 pasteitjes gemaakt uit één batch. Ze zijn niet alleen heerlijk als lunch met gekookte aardappelen, maar ook als tussendoortje of diner met verse groenten. Dat heb ik de vorige keer zeker niet gedaan!
Automatische vertaling
Geweldig, heerlijk
Automatische vertaling