Winkelmandje is leeg
Zalmmuffins
- 10 min
- 25 min
- Makkelijk
- 10 stukken
Muffins als hapjes? Zo zou je onze hartige zalmmuffins kunnen omschrijven. Ze zijn een ideaal gerecht voor een zomerfeest. Ze zijn licht, passen precies in je mond en de zalm bovenop is de perfecte kers op de top. Als je een feestje geeft, denk dan aan deze.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 139 Kcal
- 8 g eiwit
- 5 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
10 stukken
VOOR HET DEEG:
- 80 g maïsbloem
- 120 g volkoren havermeel
- 2 theelepels bakpoeder zonder fosfaat
- 200 ml karnemelk
- 1x ei
- 100 g cottage light
- zout
- peper
Tags
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid een blik voor op 10 muffins en bekleed het met papieren cakevormpjes.
2
Zeef de beide meelsoorten en het bakpoeder samen in een kom. Voeg de karnemelk en het ei toe en roer door. Voeg dan de hüttenkäse, zout en peper toe.
3
Giet het beslag in de muffinvorm tot ongeveer ⅔ van het volume van de cakevormpjes.
4
Bak voor 20-25 minuten bij 170-180 °C. Bestrijk de muffins met ricotta en leg er de plakjes gerookte zalm op.
TIP
Je kan de muffins voor het serveren garneren met verse dille.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen