Zelfgemaakte gehaktbrood
- 15 min
- 53 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 339 Kcal
- 33 g eiwit
- 21 g vet
- 4 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ten eerste verwarm de oven voor op 195-200°C en zet een bakblik (25 cm × 30 cm) neer klaar.
Op een matig vuur verwarm 2 lepels olijfolie en boter in een pan.
Zodra de vet verhit is, voeg er de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak gedurende 2-3 minuten onder voortdurend roeren op een matig vuur. Als de ui en knoflook gebakken zijn, verplaats het naar een grotere kom.
Voeg in de kom gehakt kalkoen- en rundvlees, marjolein, ei, tomatenpuree, zout en peper toe. Meng alles heel goed samen tot de hele vlees massa goed verbonden is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
Zodra de vlees massa de gewenste consistentie heeft, zet het bakblik (25 cm × 30 cm) neer klaar en schenk er 200 ml water in. Maak een ovaal van de vlees en doe het vervolgens in het bakblik.
Doe het bakblik in de voorverwarmde oven en bak op 195-200°C gedurende 45-50 minuten.
Als het vleesbrood gebakken is, snij hem in porties en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Gods gehaktbrood, helemaal niet droog, waarschijnlijk de beste die ik heb gehad?
Automatische vertaling
Uitstekend
Automatische vertaling