Kool van courgette
- 15 min
- 10 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 115 Kcal
- 3 g eiwit
- 3 g vet
- 18 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ten eerste rasp* de courgettes grof, doe er zout overheen en laat het in een zeef afdruppelen. In de tussentijd snij de uien in dunne plakjes.
Verhit een pan op een matig vuur, doe er olie in en karamelliseer de ui met 3 lepels suiker (5-8 minuten).
Pers het overbodige water van de courgette af en voeg het samen met karwij aan de ui. Draai het vuur omhoog en rooster de courgette op een matig vuur gedurende ca 3 minuten.
Mix in de tussentijd zetmeel samen met 100 ml water en 3 lepels azijn. Schenk het over de courgette heen, kook gedurende 2-3 minuten en breng op smaak met zout en indien nodig ook met de rest azijn en suiker.
*Als de courgettes te groot zijn en al grote pitten hebben, haal ze voor het raspen even eruit.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het is heerlijk!
Automatische vertaling Hungarian
Ik vond het leuk, het was goed
Automatische vertaling Hungarian