Linzensalade
- 15 min
- 20 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 289 Kcal
- 19 g eiwit
- 6 g vet
- 34 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g zwarte lens in droge toestand
- 1 l water
- 200 g komkommer (wassen en in kleine blokjes snijden)
- 150 g wortel (schillen en in blokjes snijden)
- 100 g rode ui (fijn snijden)
- 1 handvol verse platte peterselieloof (fijnhakken)
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- sap en schil van 1 limoen
- 100 g feta kaas
- zout
- peper
Bereidingswijze
Ten eerste bereid de linzen. Spoel het onder koud water af en doe in een middelgrote pot. Schenk ongeveer 1 l water in de pot met de linzen en breng op een matig vuur aan de kook. Kook voor 19-20 minuten totdat de linzen gaar zijn.
Als het gekookt is, koel het onder stromend koud water af en verplaats het daarna naar een grotere kom.
Voeg de in kleine blokjes gesneden komkommer, gepelde en in blokjes gesneden wortel, fijngesneden rode ui en peterselie, 2 lepels wijnazijn, limoensap en schil, zout en peper bij de gekookte linzen toe en roer alles goed.
Verdeel de gemaakte salade in borden en versier elke portie met een beetje verkruimelde fetakaas.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Het is uitstekend❤️
Automatische vertaling