Winkelmandje is leeg
Salade met mungbonen en tahinidressing
- 15 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 651 Kcal
- 24,4 g eiwit
- 30,1 g vet
- 61,4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g gierst in droge staat
- 100 g rode linzen (in droge staat)
- ½x middelgrote rode paprika
- 4x sla bladeren (bijvoorbeeld bindsla)
- 1 handvol verse koriander
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- gemalen zwarte peper
Tags
Bereidingswijze
1
Kook de mungbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten). Schil en ontpit ondertussen de avocado en snijd hem in plakjes. Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunnere plakjes.
2
Maak de dressing door de tahini te mengen met de honing, umeboshi‑azijn en het citroensap. Verdeel de gekookte bonen over 2 kommen. Voeg aan elke kom avocado, komkommer en kikkererwten toe.
3
Bestrooi de inhoud van beide kommen met de pompoen pitten, giet de dressing erover en serveer.
TIP
Serveer de salade met volkorenbrood.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen