Witloofsalade met venkel en groene appel
- 10 min
- 0 min
- Makkelijk
Wil u graag aan de slag met gezond eten? U hoeft niet meer te wachten en kunt meteen aan de slag gaan met deze salade. :) De hoofdingrediënt - roodlof en venkel bevatten een aantal gezonde en nuttige stoffen en bovendien kunnen uw immuniteit verhogen en helpen met uw spijsvertering.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 439 Kcal
- 7,7 g eiwit
- 31 g vet
- 31,1 g koolhydraten
Ingrediënten
Voor de salade:
- 6x witloof blad
- 4 stukken sla bladeren (bijvoorbeeld bindsla)
- 1x knolvenkel
- ½ groene appel
- 2 eetlepels pecannoten
- 1 eetlepels rozijnen (groot)
Bereidingswijze
1
Scheur de bladeren van roodlof en bindsla.
2
Verwijder de harde schil van de venkel. Snij de groene uitgroeisels die op dille lijken af en bewaar die voor het garneren. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij venkel en appel in dunne plakjes.
3
Leg geleidelijk de gescheurde roodlof en veldsla op het bord en daarna nog de plakjes venkel en appel.
4
Bestrooi het met pecannoten en rozijnen en garneer met de venkel franjes.
5
Roer alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Serveer het met de salade.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen