Zelfgemaakte ketchup
- 8 min
- 40 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 62 Kcal
- 1 g eiwit
- 2 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in kleinere blokjes. Snij de ui fijn.
Doe olie in een grotere pot, voeg er de gesneden ui, 25 g suiker en tomatenpuree toe en roerbak gedurende 2-3 minuten op een laag vuur tot het gekarameliseerd is. Vervolgens voeg appel toe en roerbak gedurende 1 minuten. Daarna schenk de tomaten in.
Voeg azijn naar eigen wens (4-6 lepels), zout, paprika poeder, kruidnagel, laurierblad, piment en peper toe. Zet er een deksel op en kook gedurende 30-35 minuten op een laag vuur.
In de tussentijd zet de inmaakpotten neer klaar (2× 200–250 ml).
Zodra de ketchup gekookt is, voeg de rest van de suiker in de ketchup toe en roer.
Haal de pot van de fornuis en mix tot een gladde massa.
Zeef de ketchup door een zeefje en schenk het in de inmaakpotten. Laat de potten vervolgens ondersteboven op het keukenblad afkoelen.
*In het geval dat u de consistentie iets dikker wil, doe de ketchup na het mixen weer in de pot en kook onder voortdurend roeren gedurende 5-15 minuten tot de ketchup de gewenste consistentie heeft.
Deel uw ervaringen en tips met anderen