
Zelfgemaakte mayonaise
20 min
0 min
Makkelijk
Houd je van mayonaise? Probeer dan deze zelfgemaakte, maar wees gewaarschuwd! Als je eenmaal zelfgemaakt hebt geproefd, wil je nooit meer die uit de winkel.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 461 Kcal
- 3,7 g eiwit
- 49 g vet
- 1,3 g koolhydraten
Ingrediënten
Bereidingswijze
1
Doe de eieren en de mosterd in een hoge vaatwerk en klop ze op met een staafmixer. Til de staafmixer langzaam van de bodem naar de top.
2
Voeg langzaam het citroensap, zout en peper toe.
3
Voeg al kloppend de olie een theelepel per keer toe. Zodra het mengsel begint in te dikken, kan je de olie langzaam toevoegen.
4
Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar in de koelkast maximaal 4 tot 5 dagen.
TIP
Om te voorkomen dat de mayonaise stremt, moeten de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Alle recepten voor zelfgemaakte mayonaise van rauwe eieren gebruiken alleen dooiers, hier zijn het hele eieren. klopt dat?
Automatische vertaling