Courgette cake
- 10 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 115 Kcal
- 30 g eiwit
- 4 g vet
- 22 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Leg een vel bakpapier in de bakvorm (ca 30 cm × 27 cm) en verwarm de oven op 190°C voor.
Was de courgette en rasp het grof.
In een grotere schaal klop eieren samen met erythritol tot het schuim consistentie heeft. Voeg er daarna de geraspte courgette, crème fraîche en vanille extract toe en roer.
Tenslotte voeg speltbloem, bakpoeder en een snuifje zout en klop het allemaal goed samen.
Schenk het deeg vervolgens in de bakvorm, maak de bovenkant glad met een spatel en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.
Snij de gebakken cake in 12 stukken en serveer.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Wij wilden al heel lang iets van courgette bakken, helaas kon dit recept ons niet echt bekoren. Over het algemeen leek het op een hartige taart die iemand per ongeluk had gesuikerd. Je kunt het eten, maar we zullen het niet nog een keer proberen.
Automatische vertaling
Uitstekend. Ik gebruikte half om half volkorenmeel en gewoon speltmeel. Het broodje is heerlijk luchtig! We hebben thuis alleen poedersuiker, ik doe er 60 g in en het lijkt me te zoet.
Automatische vertaling
Waar heb je 30 g eiwit per portie vandaan? Of er zit een fout in de voedingswaarden, of ik heb een fout in de grondstof om de eiwitten aan te vullen... voor het hele recept heb ik slechts 54g aan eiwitten berekend in een andere toepassing... bedankt
Automatische vertaling