ZoekenZoekenoznámeníMeldingMijn accountMijn accountCartCart 0
Ik wil koken Winkel Over ons Neem contact met ons op

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

  • 110 Kcal
  • 3 g eiwit
  • 5 g vet
  • 13 g koolhydraten

Magnesium bisglycinaat blinkt uit in uitstekende opneembaarheid en biologische beschikbaarheid

  • Nummer één op de markt
  • Rekent af met vermoeidheid
  • Helpt tegen de krampen
Meer informatie

Ingrediënten

Natuurlijke begeleider voor je gezondheid en welzijn – Reishi

  • Ondersteunt de weerstand
  • Beschermt het hart
  • Helpt stressklachten verlichten
Meer informatie
banner image

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de courgette schoon, rasp en strooi er een snufje zout over. Laat het overtollige water uitlekken. Zeef ondertussen het speltmeel in een grote kom, voeg de cacao, speculaaskruiden, het bakpoeder, de baksoda en een snufje zout toe.

2

Klop in een andere kom de kokosolie met de eieren, melk en stevia of honing op. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en meng ze tot één beslag. Knijp het overtollige water uit de geraspte courgette en roer die door het beslag.

3

Bekleed een bakplaat (25 × 25 cm) met bakpapier en smeer het beslag erover uit. Zet de bakplaat in de oven en bak het beslag gedurende 30‑40 minuten.

4

Smelt ondertussen de pure chocolade au bain‑marie. Gebruik daarvoor een pan en een glazen of roestvrijstalen kom die in de pan kan worden geplaatst zonder de bodem te raken. Giet een kleine hoeveelheid water in de pan (zodat straks het water de bodem van de kom niet raakt) en verwarm het water tot het zachtjes kookt. Breek de chocolade in de kom. Draai, zodra het water in de pan begint te koken, het vuur laag, plaats de kom met chocolade er voorzichtig boven en laat het mengsel onder voortdurend roeren langzaam smelten boven de hete stoom.

5

Bestrijk de afgekoelde cake met de gesmolten chocolade en serveer.

TIP
Als het beslag te dik is, voeg dan meer melk toe.
Auteur van het recept
Team van Gezonde Eters
Maak uw receptenboek aan
  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij

Deel uw ervaringen en tips met anderen

qvwdw42wtyprivaterelayappleidcom
06. maart 2024

Filo
11. februari 2024

Geweldig smakelijk recept. De peperkoek bleef perfect in vorm en werd snel opgegeten. Ik raad aan om te gieten met 70% chocolade met frambozensmaak (Lidl).

Automatische vertaling

Zuzana Kotásková
15. november 2023

banner image
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin

Abonneren op recepten

Hou alle nieuwe recepten bij! We sturen ze twee keer per week per e-mail. En als u ze niet lekker vindt, kunt u zich makkelijk afmelden.

Maak uw eigen receptenboek aan.

  • Sla uw favoriete recepten op
  • Schrijf eigen opmerkingen bij
  • Houd uw beoordelingen bij